În cadrul programului intitulat Ghicește ce meserie am eu s-au prezentat meseriile: sculptor lemn, împletit nuiele, potcovit

Interes la prezentarea de meșteșuguri

Asociația pentru Județul Harghita a organizat în data de 20 iunie 2015  o prezentare de meșteșuguri tradiționale în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea-Ciuc

În cadrul programului Asociației pentru Județul Harghita, intitulat Ghicește ce meserie am eu s-au prezentat meseriile: sculptor lemn, împletit nuiele, potcovit, iar cei prezenți au avut ocazia să încerce aceste meșteșuguri tradiționale. Scopul urmărit de program este acela de a aduce în prim plan acele meserii tradiționale cu ajutorul cărora oamenii de odinioară reușeau să-și întrețină familiile. Evenimentul s-a realizat cu ajutorul Fundației Communitas și a UDMR.
Meșterii Ráduly János – împletitor nuiele, Török Csaba – sculptor lemn și potcovarul Jakab Árpád nu doar și-au prezentat meseriile, ci au și vorbit despre meseriile pe care le practică, răspunzând de asemenea, întrebărilor celor curioși.

La prezentare a fost prezent și președintele consiliului județean, Borboly Csaba care a afirmat: „Avem valori care pot fi nu numai achiziționate, ci și însușite, având în vedere faptul că sunt folosite materii prime locale. Am convingerea că astfel se poate contribui la valorificarea și utilizarea locală a lemnului, fierului și pietrei, în detrimentul materialelor plastice, sticlei sau oțelului  din import”, a spus Borboly Csaba.

 
 
 

Share this Post 
 
 
 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.